Det här med politik

Kommentarer
B E C C A

Alla får tycka och rösta som dom vill :) Förstår inte hur alla kan bli så himla agressiva :p

2010-09-15 » 12:13:24
BLOGG: http://styledby.se
Balazs

Love it love it love it!!

Hela din blogg låter som en konversation mellan mig och random person pratandes om politik. det händer inte ofta men dina argument är spot on!



Tack =D

2010-09-15 » 13:50:44
Magnus

"För att få ett jobb måste man slita lite. Det finns hur många jobb som helst . Det gäller att vara lite flexibel och ha lite go."



Jag älskar det här påståendet. Det är att spotta på alla som är arbetslösa som söker jobb varje dag. Ingen kan vara så dum att de faktiskt tror på den där skiten. OM det nu "finns hur många jobb som helst", hur kommer det sig då att Sverige till exempel har bland den högsta ungdomarbetslösheten? Utav någon anledning tvekar jag på att det räcker med "lite go" för att rätta till den.

Någonstans lär man dessutom inse att alla människor är olika, alla är inte lika framåt som till exempel du och jag är och har det därför tuffare på arbetsmarknaden. De blir helt enkelt inte lika attraktiva för en arbetsgivare och är det något man märker när man söker jobb idag är det att det är just den typen av jobb som det finns mest av(de som kräver att man är jävligt framåt). Samhället kan ju inte kräva att människor ska ändra sin personlighet(även fast Alliansen helst av allt skulle vilja det...)



Sen var Sverige aldrig på väg åt samma håll som Grekland, vid förra valet lämnade den sittande regeringen över flera miljarder i budjetöverskott, vilket är den enda anledningen till Alliansen överlevde finanskrisen.

Det går att driva en humanpolitik med väl fungerande socialaskyddsnät och ha en välfärd som är värd namnet samtidigt som man har en väl fungerande ekonomi. Till att börja med kan man låta bli att sälja ut hela landet. Det om något, kommer att straffa oss rejält en vacker dag. Inte bara för de som inte har råd med välfärd då, utan även för att i takt med att klyftorna ökar kommer också kriminaliteten öka och samhället bli allt otryggare osv.

"Vi i Sverige ska inte äga något tillsammans, vi ska ägas. Varför? Därför!" Underbara Allianspolitik!



Sa jag att jag också blir ganska hetsig när man pratar politik? :)

2010-09-15 » 19:06:58
BLOGG: http://ericssonmagnus.blogspot.com
Magnus

I dagens Sverige får inte ens de som verkligen behöver hjälp, den hjälpen de behöver. De lever i fattigdom, antingen på socialbidrag eller helt utan stöd. Hela Alliansens politik skiljer på om människor är lönsamma, eller inte, de som inte är det sållas ut. Alltså får inte de som behöver hjälp något stöd, utan de utsätts för hot om, eller lever i fattigdom.



De flesta är inte "fisförnäma" när de söker jobb. Däremot kanske de inte passar för vissa jobb, här kommer personligheten hos en människa in, visst kan man få vissa av de här jobben, men de allra flesta gånger kommer arbetsgivaren anse att du inte passar för tjänsten, om inte annat lär han/hon inse det ganska snabbt när anställningen startat.



Skattepengar behövs till rättsväsen, sjukvård, skola, barnomsorg, välfärd och mycket mer. Att resten skulle gå till alla dessa "lata" bidragstagare som du beskriver dem, stämmer helt enkelt inte. Jag tycker det är svårt att inte kalla människor egoister, som drar alla sjuka och arbetslösa över en kam och är villig att se på när dessa lever i fattigdom. För det är precis vad de gör idag och det kommer att bli värre för alla dessa människor. Majoriteten av alla är självklart inte lata och behöver det stödet de har fått för att kunna överleva. Här finns den grundläggande skillnanden mellan dig och mig, vänster och höger. Jag tycker att det är helt självklart att samhället ska hjälpa dessa människor, att det ska finnas ett socialtskyddsnät som kan stötta människor som blir sjuka och arbetslösa. Jag ser inte på människor, och tänker är hon tärande för samhället eller tärande? Jag är villig att betala mer skatt för att ALLA ska ha det bra i Sverige.



Nej, vi hade aldrig blivit ett nytt Grekland. Deras bidragssystem var inte alls likt det vi hade och vi pensionerade inte människor bara för att. Ekonomin var som sagt väldigt bra när den röda regeringen lämnade ifrån sig styret vid valet.



Det är ju val på Söndag så jag har svårt att se varför man inte ska mala på nu.

Allt är bara fint med mig. Hoppas att allt är bra med dig och att huvudet känns bättre efter den där smällen. :)

Tur vi kan skilja på politik och person iaf. Haha. :)

2010-09-16 » 11:13:24
BLOGG: http://ericssonmagnus.blogspot.com
mamma

Lilla gumman!! Lugna ner dig lite!

kram mamsen

2010-09-16 » 12:31:25





DITT NAMN:
Stammis? :)
DIN E-MAIL (visas bara för mej):

DIN BLOGG:

DIN KOMMENTAR:


Trackback